logo
امروز : شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۲:۲۸
[ شناسه خبر : ۷۱۲ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 4 دقیقه ]
سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا:

اقتصاد کشور باید مبتنی بر کار باشد/تامین نیازها از سوی دولت موجب تنبلی اجتماعی می شود

-اقتصاد-کشور-باید-مبتنی-بر-کار-باشد-تامین-نیازها-از-سوی-دولت-موجب-تنبلی-اجتماعی-می-شود

سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا گفت: باید اقتصاد کشور مبتنی برای کار باشد و مردم صورت مسئله را بدانند تا رقابت درستی داشته باشند.

به گزارش موج رسا; قدیری ابیانه در کرسی نظریه پردازی با عنوان تبیین گفتمان اقتصاد مقاومتی در زنجان اظهار داشت: درآمد نفت همواره آشکار بوده است و زمان ریاست جمهوری احمدی نژاد بیشترین رقم در آمد نفتی را داشته ایم.

وی با اشاره به اینکه در سال 91 میزان در آمد نفتی کشور بالاترین رقم به نسبت همه سال های انقلاب بود، افزود: منابع حاصل از نفت و فرآورده های نفتی ،بالای 61 هزار میلیارد تومان بوده است که در اوج درآمد برای هر ایرانی 67 هزار تومان ثبت شده است.

سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا ادامه داد: در سال 91 پیش بینی برای صادرات 2 میلیون و 300 هزار بشکه نفت بود و در سال 92 و 93 به دلیل تحریم به یک میلیون و 300 هزار بشکه رسید.

قدیری ابیانه گفت: کار دولت و مجلس شورای اسلامی پس از پیش بینی بودجه نحوه اجرای آن است که برای بررسی وضعیت و ارائه راه حل برای کشور باید واقع بینانه به این موضوع توجه شود.

وی با اشاره به اینکه توزیع عادلانه، فقدان اختلاس و مدیریت خوب ابزارهایی برای مدیریت در آمد است، افزود: اما با چنین منابع در آمدی کشور نمی توان خواسته های مردم عملی کرد بلکه باید به سمت تولید ثروت رفت.

سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا ادامه داد: اینکه نیازهای ما را حکومت باید از طریق در آمد نفت تامین کند، تصور عموم مردم است که این امر موجب شکل گیری تنبلی اجتماعی می شود.

قدیری ابیانه با بیان اینکه در همین سالی که به نام اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نامگذاری شده است، آیا کسی به دنبال تعریف نقش خود برای تحقق آن بود، افزود: دانشجوی امروز خود را دور از مسئله می دانند و راه حلی برای رفع مشکلات کشور ارائه نمی کنند.

وی ادامه داد: انتقادها به دولت ها همواره بر اساس تصور درآمدهای کلان نفتی بوده است در حالی که اگر مردم تلاش نکرده و به تنبلی اجتماعی مبتلا باشند،نمی توان کاری را انجام داد.

سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا با بیان اینکه دولت در این چهار سال در تحریم بوده است و میزان درآمد در این دولت، حداکثر صادرات نفت یک میلیون بشکه بوده است و قیمت هر بشکه نیز در بدترین شرایط به 30 دلار در بشکه رسید.

قدیری ابیانه خاطرنشان کرد: با این درآمد نفتی حتی دولت نتوانست حقوق کارمندهای خود را پرداخت و میزان بدهی دولت به 700 هزار میلیارد تومان رسید که این به معنای این است بیش از 10 سال در آمد نفت پیش خور شده  است.

وی با بیان اینکه امروز با توهم نفتی مواجه هستیم چرا که موجب اقتصاد استراحتی شده است، ادامه داد: کارمندان دولتی 22 دقیقه وقت مفید کاری دارند که این امر فاجعه محسوب می شود.

سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا خاطرنشان کرد: مصرف گرا بودن از توطئه های دشمنان است که در این زمینه تلاش می کنند تا کالای خارجی وارد کشور شده و تبدیل به نشانه تشخص اجتماعی شود.

قدیری ابیانه با اشاره به اینکه ایران یکی از بهترین بازارها برای خارجی ها است که تلاش می کنند تا در این زمینه برنامه ریزی کنند، خاطرنشان کرد: باید اقتصاد کشور مبتنی برای کار باشد و مردم صورت مسئله را بدانند تا رقابت درستی داشته باشند.

وی با بیان اینکه اصلاح فرهنگ کار و مصرف در کشور باید مورد توجه باشد، ادامه داد: نگاه باید تغییر یافته و از استمعار زدگی رهایی یابیم.

سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا خاطرنشان کرد: اسرف در مصرف سوخت، هیچ سوختی نمی تواند با نفت سفید بشکه ای هفت دلار رقابت کند که ضروری است به دنبال سایر انرژی ها همچون انرژی خورشیدی برویم.

قدیری ابیانه بر ضرورت تغییر باورها و اصلاح قیمت کالاها در کشور تاکید کرد و گفت: اگر قیمت سوخت واقعی باشد، می توان اقدامات درستی را در این زمینه انجام داد.

وی خاطرنشان کرد: اگر دولتی بخواهد وضعیت را اصلاح کند با مخالفت مردم مواجه می شود که ضروری است افکار عمومی در این زمینه اصلاح شود.//ن

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر